20 דקות
2
בינוני
2 חבילות פטוצ’יני
100 גרם חמאה
6 עגבניות טחונות בשלמותן או 1 כוס עגבניות מרוסקות קנויות
2 שיני שום כתושות
1 ענף בזיליקום
מלח, פלפל
3 כפות ריקוטה
*ניתן להשתמש גם ברוטב עגבניות של הפסטה הטרייה
1. הרתיחו מים עם מעט מלח בסיר והוסיפו את הפסטה למשך 2-4 דקות, תלוי במידת העשייה שאתם אוהבים ("אל דנטה")
2. בבלנדר או מוט בלנדר טוחנים את העגבניות, נוח יותר לחתוך אותן לרבעים או חצאים כדי שהן ייטחנו מהר ובקלות.
3. כעת, במחבת רחבה מחממים את החמאה עד שנמסה ומוסיפים אליה את העגבניות הטחונות, את שיני השום ומתבלים במלח ופלפל, חשוב לטעום ולוודא אם צריך לתקן ולהוסיף.
4. על אש קטנה - בינונית מבשלים את הרוטב עד שהוא מתחיל לבעבע מעט.
5. את הפסטה מבשלים וכשהיא אל דנטה מוציאים אותה לרוטב וממשיכים לבשל אותו עוד כמה דקות על אש קטנה ומכבים
6. קוצצים את עלי הבזיליקום.
7 מגישים את הפסטה עם גבינת ריקוטה מעל ועלי בזיליקום קצוצים.