20 דקות
2
קל
1. הרתיחו מים עם מעט מלח בסיר והוסיפו את הרביולי למשך 3-4 דקות.
2. במחבת רחבה מחממים את שמן הזית, מוסיפים את השאטה הגרוס ונותנים לו לשבת בשמן המתחמם.
3. קורעים או חותכים את עלי המנגולד מהגבעול העבה שלהם וחותכים לרצועות דקות, מוסיפים לשמן זית ומערבבים.
4. מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים וקוצצים גס, כותשים את השום ומוסיפים את שניהם למנגולד. חשוב לערבב כל הזמן ולשמור על אש בינונית - נמוכה.
5. לאחר כ-4 דקות מוסיפים מלח, ארטישוקים ומיץ לימון.
6. בזמן שמכינים את הרוטב, מבשלים את הרביולי במים חמים עם מעט מלח למידת אל דנטה וברגע שהם מוכנים מעבירים אותם לרוטב, מערבבים בעדינות ומגישים.
הצעת הגשה: מעט גרידת לימון מעל הפסטה.